Nagy harcra nem számítanak Győr-Moson-Sopronban

-

Budapest után az ország gazdasági szempontból második legfejlettebb régiója, az országos átlagnál magasabb iskolázottság és kisebb munkanélküliség jellemzi. Mindegyik választókerülete hagyományosan jobboldalinak számít. Talán ezért van, hogy a baloldal mintha meg sem próbált volna igazi nagyágyúkat harcba küldeni? Elég lesz-e a párthűség, vagy előre tudnak törni új arcok is; az is kérdés április 6-án.


Győr-Moson-Sopron 1, Győr

Új arcokkal ismerkednek a választók a körzetben, és nem csak a kis és új pártok jelöltjeivel: a parlamenti pártok sem indítanak országosan ismert politikust. Akárcsak a megye többi körzete, ez is hagyományosan inkább jobboldalinak számít. Ismerkedjen meg jobban a jelöltekkel és a körzettel! Tovább a választási térképre!

Győr-Moson-Sopron 2, Győr

Elemzők itt sem számítanak nagy harcra, bár Szakács Imre helyett – aki 98 óta minden választást megnyert – most Kara Ákos indul a Fidesz színeiben. Talán emiatt is lett ez az egyik olyan körzet, amit az MSZP a DK-nak engedett át. Ismerkedjen meg jobban a jelöltekkel és a körzettel! Tovább a választási térképre!

Győr-Moson-Sopron 3, Csorna

Ez a körzet is hagyományosan inkább jobboldalinak számít, ahol utoljára 94-ben nyert egyéniben szocialista politikus. Két választókerületből gyúrták össze, az egyikben 98 óta mindig Áder János nyert, és az ő helyére választották meg a jelenlegi képviselőt, a mostani, 2014-es jelöltet. A többi parlamenti párt sem újoncot indít, rajtuk kívül pedig még öten mérettetik meg magukat. Ismerkedjen meg jobban a jelöltekkel és a körzettel! Tovább a választási térképre!

Győr-Moson-Sopron 4, Sopron

Ebben a választókerületben még sosem nyert baloldali jelölt, viszont szinte mindegyik választáson a második körben dőlt el, hogy ki fogja képviselni a körzetet. A Fidesz-KDNP a jelenlegi képviselőt indítja, a baloldali összefogás jelöltje újonc; velük együtt tízen indulnak a választáson. Ismerkedjen meg jobban a jelöltekkel és a körzettel! Tovább a választási térképre!

Győr-Moson-Sopron 5, Mosonmagyaróvár

Kevés város, viszonylag nagy lélekszámú falvak és a Szigetköz tartozik ide. Hagyományosan ez is jobboldali beállítottságú körzet, bár talán ez számít a leginkább ingadozónak a megyében. Négy éve a körzet jelenlegi képviselője még újonc volt, most civil újoncot indít a baloldal, rajtuk kívül pedig még tizenegyen szállnak ringbe április hatodikán. Ismerkedjen meg jobban a jelöltekkel és a körzettel! Tovább a választási térképre!