Nagy erőkkel bombázzák a szaúdiak Jement

-

Súlyos harcok folynak Jemenben a felkelők és az elnökhöz hű erők közt, amelyekbe a szaúdi légierő is folyamatosan beavatkozik. Találatok érték a repteret, ahonnan folyamatosan próbálják evakuálni a külföldieket.


A szaúdi vezetésű arab koalíció légicsapásokat mért Taizz városára Jemen délnyugati részén szombat reggel – közölte a Sky News Arabia hírtelevízió. A beszámoló szerint a harci gépek a helyi elnöki palota melletti katonai támaszpontot támadták. Tizenhat húszi lázadó meghalt, 35 megsebesült.

Taizzban a harmadik napja folynak heves összecsapások. A felkelők és az oldalukra átállt katonák az Abed Rabbo Manszúr Hádi jemeni elnökhöz hű 35. dandárral vívnak harcot. Az elmúlt napokban több mint hetven fegyveres esett el a különböző ütközetekben.

Ahmed Asziri tábornok, az arab koalíció közös parancsnokságának képviselője azt mondta, hogy előző nap több mint száz légi bevetésben Jemen különböző területeit támadták. „A csapásokat a húszik állásaira és mozgásban lévő csapategységeikre összpontosították” – mondta. Támadásokat folytattak Szaada város térségében, a szaúdi-jemeni határnál is, ahol a lázadók megkísérelték egységeiket összpontosítani.

A Szaba jemeni hírügynökség azt írta, hogy bombatámadás érte Szanaa nemzetközi repülőterét egy jordániai repülőgép leszállása közben. A géppel 140 európait akartak a szomszédos Dzsibutiba továbbszállítani. A repülőtér területén 3 rakéta csapódott be.