Nagy-Britanniában fogták el a józsefvárosi szamurájkardos támadót

-

A férfi 2009-ben rendőröket fenyegetett, miután ittasan karambolozott a Dugonics utcában. Már haza is hozták.


Az Egyesült Királyságban fogták el azt a férfit, aki a gyanú szerint 2009-ben szamurájkarddal támadt a vele szemben jogszerűen intézkedő rendőrökre, majd a büntetőeljárás elől külföldre menekült. A Fővárosi Főügyészség adatai szerint a gyanúsított 50 éves férfi 2009 augusztusában a VIII. kerületi Dugonics utcában ittas állapotban gépkocsival szándékosan, nagy sebességgel nekihajtott egy ott parkoló másik autónak, amelyet több méteren keresztül – az előtte lévő szelektív hulladékgyűjtő konténerekkel együtt – tolt maga előtt.

A rendőrség lakossági bejelentés alapján érkezett a helyszínre, ahol a gyanúsítottat igazoltatták, a férfi azonban visszakéredzkedett a lakására személyazonosító igazolványáért. Kevéssel ezután kiütötte a bejárati ajtó üvegezett részét, majd a kezében egy szamurájkarddal hadonászva fenyegette a két rendőrt.

Miután lefegyverezték és előállították, a gyanúsított a vele szemben indult büntetőeljárás alól kivonva magát külföldre menekült. Európai elfogatóparancs alapján most fogták el, és két nappal ezelőtt Budapestre hozták.

Még a repülőtéren őrizetbe vették, majd a Budapesti Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntettének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki, és indítványozta előzetes letartóztatását.