Nagy adománnyal lepte meg a Krétakört Molnár Piroska

Fotó: MTI / Kovács Attila

-

A Krétakör a Harag napja című előadás létrehozásához gyűjt pénzt az Indiegogón. Molnár Piroska a Nemzet Színészeként kapott közel egy havi juttatását ajánlotta fel a társulatnak.


„Molnár Piroska 500 000 Ft-tal, azaz egyhavi Nemzeti Színésze díjjal támogatta »A harag napja« létrehozatalát” – írja a Krétakör a Facebook-oldalán. A támogatás fedezi a társulat nyári táborának egy részét, amelynek során a Krétakör összerakja Schilling Árpád legújabb a darabját, a Harag napját.


A Krétakör megalakulása óta táborokban készíti elő projektjeit. A táborban az a jó, hogy kizárjuk a külvilágot, vagy csak azt engedjük be, ami a munkánkhoz szükséges. A tábor alatt 24 órában állunk készen az alkotásra. Bárki, bármikor javasolhat, kérdezhet, kezdeményezhet” – indokolja meg a rendező, hogy miért van szükség a csapatnak az elvonulásra az alkotáshoz.

Az indiegogón közösségi támogatással pénzt gyűjtő projekt lényege, hogy a támogatók finanszírozhatják a színészek szállását Csákváron, a reggelijüket, ebédjüket és a leutazáshoz szükséges benzin költségeit is. Cserébe az alkotótársak levelet küldenek az adományozónak, vagy meghívót a darab novemberi bemutatójára, tízezer dollár esetén pedig a jótéteményes koproducer lesz, és részt vehet a Harag napja athéni premierjén.


Molnár Piroska 500.000 ft-tal, azaz egy havi Nemzeti Színésze díjjal támogatta 'A harag napja' létrehozatalát. Köszönjük...

Posted by Krétakör on 2015. július 6.

A Harag napját a fekete ruhás magyar ápolónő ihlette, akinek a kórházak embertelen körülményei és a szakmaiatlan állapotok elleni tiltakozását több ezer másik ápoló tüntetése követte. Az alkotók (Schilling Árpádon kívül többek között Rába Roland, Sárosdi Lilla és Láng Annamária) azonban azt ígérik, hogy az ápolónő története csak inspirációként szolgált, semmilyen elemet nem használnak fel a valós eseményekből.


A Krétakör több korábbi darabját, mint a W-munkáscirkusz, a Siráj, a Feketeország, a hamlet.ws, a Mobil, az Új néző, A papnő és a Lúzer is táborokban rakták össze.