Nadal visszatér, a bunkó ausztrál kimaradt a Davis-kupa-csapatból

-

A volt világelső Rafael Nadal két év után ismét pályára lép a spanyol válogatottban a Davis-kupában, Nick Kyrgios ugyanakkor fegyelmi okokból kimarad az ausztrál nemzeti csapatból.


A 14-szeres Grand Slam-bajnok Nadal az utóbbi négy évben másodszor illesztette be versenynaptárába a Davis-kupát. A világcsoportból kiesett spanyolok jövő hétvégén Dániában küzdenek annak érdekében, hogy bennmaradjanak az euro-afrikai zóna I-es csoportjában. Conchita Martinez kapitány a gyenge szezont futó Nadal mellett a három év után visszatérő David Ferrerre, továbbá Roberto Bautistára és Fernando Verdascóra is számíthat Odensében.

Az ausztrálok egy szinttel feljebb, a világcsoport elődöntőjében lesznek érdekeltek Nagy-Britannia ellen. Wally Masur kapitány kedden közölte, hogy nem számít a botrányhős Kyrgiosra, hanem Bernard Tomicot, Lleyton Hewittot, Sam Grotht és Thanasi Kokkinakist hívja be a glasgow-i párharcra.

A 20 éves Kyrgios idén Wimbledonban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a vádak szerint nem küzdött teljes erőbedobással az egyik meccsén, majd Montrealban a svájci Stan Wawrinkának „szólt be” alattomosan a mérkőzésük közben. Utóbbiért a férfiversenyeket szervező ATP pénzbírságot és 28 napos felfüggesztett eltiltást szabott ki rá.

„Hagyunk időt neki, hogy a saját személyes és professzionális fejlődésével foglalkozzon” – jelentette ki Masur.