Nadal öt meccslabdát hárított Djokovic ellen

Fotó: MTI/EPA / ALI HAIDER

-

De hatot kellett volna. A világelső zsinórban hatodszor győzte le a spanyol teniszezőt, és döntőbe jutott Indian Wellsben.


Indian Wells, elődöntők:
Djokovic (szerb, 1.)–Nadal (spanyol, 4.) 7:6 (7-5), 6:2
Raonic (kanadai, 12.)–Goffin (belga, 15.) 6:3, 3:6, 6:3

Novak Djokovic és Rafael Nadal 48. meccsével folytatódott az Indian Wells-i tenisztorna. Az előtte lévő elődöntőben Milos Raonic kétórás csatában legyűrte David Goffint: a 25 éves kanadai harmadszor jutott mestertorna döntőjébe, tíz ászt ütve.

Az első győzelmét pedig Novak Djokovic ellen szerezheti meg. A szerb világelső egy roppant nehéz első szettet játszott Nadallal, akinek fogadóként még játszmalabdája is volt. Djokovic azt hárította, majd rövidítés döntött. Az ötödik Indian Wells-i döntőjére készülő Djokovic elhúzott 5-2-re, de ekkor Nadal még visszakapaszkodott, kiegyenlített, méghozzá elég reménytelen helyzetből.A fordulat azonban elmaradt, Djokovic a következő két pontot megnyerte, ezzel a szettet is.Nadal kifulladt a második játszmára, már az első két adogatójátékát is nagyon nehezen hozta, a harmadikban viszont Djokovic a második bréklabdáját kihasználva (4:2) megtörte – szó szerint, ugyanis innentől esélye sem volt a spanyolnak. A világelső hozta az adogatását (5:2), majd fogadóként 40-semmire vezetett.

Nadal hárította mindhárom meccslabdát, majd további kettőt is, de a végig kezdeményezőbb Djokovic ekkor már fogadóként is uralta a játékot, és végül a hatodik meccslabdáját kihasználva győzött.A Djokovic–Nadal-örökmérleg ezzel 25-23, a szerb klasszis zsinórban hatodszor nyert, és az utolsó 13 szett mind az övé volt Nadal ellen. Nyilván esélyesebb a Raonic elleni döntőben is: eddig 5-0-ra vezet ellene, a kanadai mindössze egyetlen szettet nyert ezeken a meccseken.