Nadal most megszorította Djokovicot

Fotó: Getty Images / Matthew Lewis

-

Két szoros szettben bizonyult jobbnak a világelső Novak Djokovic a volt világelső Rafael Nadalnál a római salakos tenisztornán.


Djokovic az első játszmában 2:4-ről kapaszkodott vissza és fordított, a másodikban pedig szintén brékhátrányból kerekedett felül úgy, hogy 4:5-nél többször is hárította a szettlabdákhoz jutó Nadal próbálkozásait.

A tornán első helyen kiemelt szerb és a Rómában ötödikként rangsorolt spanyol találkozója 2 óra 25 percig tartott. Djokovic zsinórban hetedszer győzte le Nadalt, a mérlege immár 26-23 ellene, a 2014-es Roland Garros-döntő óta még csak szettet sem veszített.

„Mindkét szettet idegesen kezdtem, de aztán jó gémeket játszottam, és a kulcspillanatokban is jól teniszeztem” – összegzett a szerb klasszis, megjegyezve, hogy „noha szettveszteség nélküli meccs volt, úgy érzem magam, mintha öt szettet játszottunk volna.”

Djokovic még azt is hozzátette, hogy „Nadalt salakon megverni az egyik legnagyobb kihívás a sportban, és azt se felejtsük el, hogy most formában van, miután hetek óta jól játszik, nyert Monte-Carlóban és Barcelonában is”.

Róma, negyeddöntő, férfiak (4,3 millió dollár összdíjazás):
Djokovic (szerb, 1.)–Nadal (spanyol, 5.) 7.5, 7:6 (7-4)
Murray (brit, 2.)–Goffin (belga, 12.) 6:1, 7:5
Nisikori (japán, 6.)-Thiem (osztrák, 13.)
Pouille (francia)–Monaco (argentin) játék nélkül

nők (2,6 millió dollár összdíjazás):
S. Williams (amerikai, 1.)-Kuznyecova (orosz, 9.)
Keys (amerikai)–Strycova (cseh) 6:4, 4:6, 6:3
Muguruza (spanyol, 3.)–Bacsinszky (svájci, 11.) 7:5, 6:2
Begu (román)–Doj (japán) 6:2, 7:6 (7-3)