Nadal beperelt egy volt minisztert

Fotó: AFP / WILLIAM WEST

-

Roselyne Bachelot doppingvádakkal illette a spanyol teniszezőt, aki mellett később kiállt a Real Madrid futballklubja is.


Rafael Nadal 2012-ben hét hónapot kihagyott, mielőtt visszatért a teniszpályákra. Roselyne Bachelot korábbi francia sportminiszter szerint a hosszú kihagyást nem a sérülései indokolták, hanem az, hogy pozitív doppingmintát adott.

A 14-szeres Grand Slam-bajnokot számtalanszor ellenőrizték a pályafutása során, de rendre negatív mintát adott. Nadal jelenleg az Indian Wells-i tornán szerepel, ahol a Gilles Müller elleni meccse után szembesítették Bachelot nyilatkozatával.A salakkirály közölte, nem érdekli a volt miniszter véleménye, mert ő tudja, hogyan jutott el idáig. Annyira azért mégsem hagyta hidegen a nyilatkozat, azt mondta, a komolytalan vádakkal nem foglalkozott, most azonban pert indít, mert „Franciaország egyik (korábbi) miniszterének vállalnia kell a felelősséget a szavaiért”. Nadal azt is hozzátette, hogy ezen túl bárki doppingolással vádolja, be fogja perelni, mert „ez már túl sok”.

Nadal mellett kiállt a Spanyol Olimpiai Bizottság és a Real Madrid fociklub is. Utóbbi közös közleményt adott ki a csapat nevében, de Zinedine Zidane edző külön is megszólalt, mondván Nadal „egy mindenki számára szerethető valódi gentleman, aki igazi értékeket képvisel”.Nadal ma este Indian Wellsben a szintén spanyol Fernando Verdascóval játszik majd. Korábban két emlékezetes csatát is vívtak, előbb a 2009-es, majd az idei Australian Openen. Előbb gigászi, 5 óra 14 perces meccsen nyert Nadal, idén viszont Verdasco egy újabb ötszettesben visszavágott.

Múlt héten egy világklasszis teniszező, Marija Sarapova bukott le doppinggal: a januári AusOpenen mutattak ki meldoniumot a szervezetében. A szert tíz éve szedi Sarapova, de csak idén került fel a tiltólistára, melyet állítása szerint nem tanulmányozott át az orosz klasszis.