Náci karlendítések és vízágyús oszlatás a brüsszeli megemlékezésen

Fotó: Belga / NICOLAS MAETERLINCK

-

A CNN tudósítója szerint futballhuligánok miatt tört ki a balhé, egy muszlim nőt bántalmaztak is.


A keddi brüsszeli terrormerényletek áldozatai emlékére tartott megemlékezésen a CNN tudósítója neonáci karlendítésekről számolt be, illetve arról, hogy összetűzésbe kerültek a megemlékezők liberális és baloldali csoportjával.

A riporter azt mondja, hogy a Place de la Bourse-on lévő emlékhelyen két-háromszáz futballhuligánnak kinéző ember jelent meg, az addig békés és tiszteletteljes megemlékezés pedig gyorsan átcsapott agresszióba. A riporternő szerint a tüntetők "Szurkolók a terrorizmus ellen" feliratú jelet hordanak és focirigmusokat, hazafias dalokat énekelnek. A riporternő által baloldalinak és liberálisnak nevezett csoportok pedig azt kiabálják, hogy "mindannyian bevándorlók vagyunk".

Időközben a szélsőjobboldali huligánokkal összecsapott a rendőrség és vízágyúkkal próbálták szétkergetni őket. A neonácik a BBC információi szerint bántalmaztak a megemlékezés békés jelenlévői közül egy muszlim nőt. A BBC videóján hallani, hogy amikor a rendőrség elkezdi a szkinhedeket vízágyúval lőni, a békés megemlékezők éljeneznek.


Brussels protest in Place de la Bourse

Brussles riot police have fired water cannon at far-right protesters in Place de la Boursebbc.in/1UQuD8X

Posted by BBC News on Sunday, March 27, 2016

A korábban hivatalosan bejelentett békés menetet biztonsági okokra hivatkozva elhalasztották.