Múzeumot kaphat a Vadászkamara

Fotó: MTI / Komka Péter

-

A hatvani vadászati múzeum épületét kaphatják meg.


Az Országos Magyar Vadászkamaráé lehet a hatvani vadászati múzeum épülete - írja a Magasles blog. A múzeum jelenleg állami vagyonnak számít, de Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője bejelentette, hogy a Vadászkamara átveheti a múzeum tulajdonjogát. A Magasles megkérdezte Jámbor Lászlót, a Vadászkamara elnökét a múzeum átvételéről, ő azonban jelezte: amíg az erről szóló jogszabályt a parlament nem fogadja el, addig a részletek nem nyilvánosak.


A Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeumot, valamint az ennek helyet adó hatvani Grassalkovich-kastélyt 2014. március 29-én adták át. Az évezredes magyar vadászati hagyományok bemutatása mellett az új múzeum legfőbb deklarált célja, hogy a természet szeretetére nevelje az ifjúságot.

A kiállítás tematikája két főbb szempontot követ, a vadászat történetét mutatja be, ennek művészettörténeti vonatkozásaival, az oktatási szempontok szem előtt tartása mellett. A kiállítás és a múzeumi komplexum egésze a rendezői szándék szerint a családok igényeit szolgálja ki a legkisebbektől a nagyszülők korosztályáig.