Művulkánját is eladná a szorult helyzetbe került Berlusconi

Fotó: AFP / TIZIANA FABI

-

A Szaúd-arábiai királyi család veheti meg Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök szardíniai villáját, ahol a világ olyan vezető politikusait fogadta, mint George W. Bush amerikai, Vlagyimir Putyin orosz elnök vagy Tony Blair brit miniszterelnök.


A Corriere della Sera című olasz lap értesülése szerint a 78 éves olasz médiamogul a múlt héten személyesen, egy ötórás vezetés alkalmával mutatta meg Mohamed bin Nájef szaúdi trónörökösnek a harmincszobás villát és az azt övező 120 hektáros parkot, amelyet 500 millió euróért (155 milliárd forint) árul.

A szardíniai tengerpart előkelő részén, a Smaragdparton, Porto Rotondo üdülőhelyen fekvő hatalmas birtokot, a Villa Certosát Berlusconi 1988 óta használta nyári rezidenciájaként. Óriási méreteire tekintettel a villa eszményi üdülőhely lehet a népes szaúdi királyi család számára, s a tárgyalások már befejező szakaszukba érkeztek - írta a tekintélyes olasz lap.

Az egzotikus növényekkel benépesített parkban két mesterséges tó, egy művulkán, egy félig a földbe vájt barlang, egy amfiteátrum, hét úszómedence és több teniszpálya található a lakóépületen kívül.

Már hosszabb ideje rebesgetik Olaszországban, hogy Berlusconi meg akar válni nyaralójától, ahol államférfiakon kívül ledéren öltözött nőket is vendégül látott, az ottani kicsapongásokról lesifotósok által készített botrányos fényképek bejárták a világsajtót. Az olasz sajtó szerint a villa iránt többek közt az abu-dzabi emír, egy brit üzletember és több orosz mágnás érdeklődött.

Az adócsalás miatt egy év közmunkára ítélt volt kormányfő tavaly májustól idén márciusig dolgozott egy idősotthonban, ahonnan jó magaviselete miatt már 10 hónap elteltével elengedték.