Mutatjuk Budapest leendő új fizetős övezeteit

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

A XIII. és a VIII. kerület is újabb területekre vezeti be a díjfizetést. Az előterjesztést jövő szerdán tárgyalhatja a Fővárosi Közgyűlés.A Józsefvárosi Önkormányzat kezdeményezte, hogy a meglévő várakozási övezetek a Kerepesi út-Hungária körút-Sport utca-Százados utca-Salgótarjáni út-Asztalos Sándor út által övezett területtel, valamint a Könyves Kálmán körút-Üllői út-Orczy út-Golgota tér-Golgota út-Bláthy Ottó utca-Vajda Péter utca által határolt régióval egészüljenek ki.

A XIII. kerületi önkormányzat is kezdeményezte a parkolási rendelet módosítását: bevonnák a várakozási övezetbe a Röppentyű utca-Rozsnyai utca-Hajdú utca-Fáy utca-Béke utca-Petneházy utca által határolt területet, továbbá a Duna-Váci út-Vizafogó utca, valamint a Röppentyű utca-Göncöl utca-Kámfor utca-Tatai utca-Szegedi út-Dévényi utca-Róbert Károly körút-Lehel utca-Szegedi út-Reitter Ferenc utca-Petneházy utca által határolt területet.


A fővárosban amúgy is egyre kevesebb a fizetésmentes övezet; hogy hol kell jelenleg is fizetni a parkolásért, itt tudja megnézni.