Muszlim nőknek árusít fürdőruhát az egyik nagy divatcég

Forrás: Marks and Spencer

-

A Marks and Spencer az egész testet lefedő női fürdőruhát dobott piacra, hasonlót ahhoz, amit Nigella Lawson viselt.


Az egyre nagyobb számú muszlim vásárlóközönség miatt a Marks and Spencer (M&S) az iszlám vallású nőknek is piacra dobott egy fürdőruhát. A burka és a bikini szó keresztezéséből született burkininek az a célja, hogy ahogy az utcán, úgy strandolás közben is be tudják tartani a vallási szabályokat.


A viselet külalakja nem lesz újdonság azoknak, akik emlékeznek arra, hogy ugyanilyen ruhát viselt öt éve a brit tévés szakács, Nigella Lawson a tengerparton, igaz, ő inkább azért, hogy ne égjen le a fehér bőre a napon – emlékeztetett a Telegraph.A M&S azt ígéri, hogy új fürdőviseletük úgy takarja a testet, hogy közben nem kell „háttérbe taszítani a stílusunkat”. Egyébként a ruházati cég ezt a ruhát egy ideje már árusítja Líbiában és Dubajban, állítólag nagy sikerrel, viszont mostantól már az Egyesült Királyságban is meg lehet venni.

Nem a Marks and Spencer az első nagy ruházati cég, amely nyit a muszlim vásárlók felé. Tavaly a H&M egy reklámja került a középpontba, amelyben egy hidzsabot viselő modell is szerepelt, de a Dolce & Gabbana és a Tommy Hilfiger is tervezett már nekik ruhákat az utóbbi időben.