Musk fél a mesterséges intelligenciától, Zuckerberg nem

-

Elon Musk szerint a mesterséges intelligencia el fogja pusztítani az emberiséget. Zuckerberg az előnyeiről beszélt élőben a Facebookon.


Egymással ellentétes gondolatait osztotta meg Elon Musk és Mark Zuckerberg. A Tesla és a Facebook tulajdonosai abban nem értenek egyet, hogy vajon a mesterséges intelligencia milyen hatással lehet az emberekre - írja a BBC.
Musk szerint a mesterséges intelligencia el fogja pusztítani az emberiséget. Zuckerberg szerint ez felelőtlen kijelentés, mire a Tesla-főnök azt írta Twitteren, hogy Zuckerberg tudása


korlátolt ebben a témában.

Elon Musk a legnagyobb félelmének is a mesterséges intelligenciát tartja. Már három éve egy egyetemi előadáson is arra figyelmeztetett, hogy ez a létező legnagyobb veszély az emberiségre. Azóta megalapította az OpenAI-t, egy több millió dollár értékű céget, ami az új technológia biztonságosabbá tételén dolgozik. Bill Gates és Stephen Hawking is aggodalmát fejezte ki a mesterséges intelligenciával kapcsolatban. Musk nemrég egy startup-céget is alapított, ahol olyan eszközöket terveznek kifejleszteni, amik összeköthetnék az emberi agyat számítógépekkel.
Ezzel szemben Zuckerberg optimista, szerinte az új technológia jobbá teheti a világot, a mesterséges intelligencia pedig különösen. Öt-tíz éven belül olyan mértékben növelheti az életszínvonalunkat, amit egyelőre el sem tudunk képzelni - mondta. A Facebook a célzottabb hirdetésekre, a hírfolyam rendszerezésére és a fotók megjelölésére már most használja a mesterséges intelligenciát.