Murray másodszor lett wimbledoni bajnok

Fotó: AFP / LEON NEAL

-

A második helyen kiemelt skót játékos három szoros szettben győzte le a hatodikként rangsorolt kanadai Milos Raonicot.


Az első szettben Murray már a harmadik játékban is közel állt ahhoz, hogy elvegye ellenfele adogatását, de ez végül 3:3 után jött össze neki. A kitartóan küzdő Raonic végig méltó riválisa volt a britnek, de ekkor még nem tudta jobban megszorítani.


A folytatás még kiélezettebb teniszt hozott, Murray-nek három játékban is lehetősége volt elvenni a kanadai adogatását, ezúttal egyszer sem járt sikerrel, de a rövidítésben ellenállhatatlannak bizonyult. Raonic többször is közel került az egyenlítéshez, de riválisánál lényegesen több ki nem kényszerített hibát vétett.


Raonic kétszer is tie breakre kényszerítette Murray-t


A harmadik szettben 2:2 után Raonic fogadóként 40:15-re vezetett, de ekkor sem tudta lezárni a játékot. Ismét rövidítésben dőlt el a szett, ezúttal is a világranglista második helyezettjének javára. A mérkőzés során Raonic nyolc, Murray hét ászt ütött.

Murray 11. alkalommal játszott döntőt Grand Slam-tornán, de először fordult elő, hogy nem a svájci Roger Federer vagy a szerb Novak Djokovic volt az ellenfele. A US Open (2012) és a wimbledoni bajnokság (2013) megnyerése után ez pályafutása harmadik Grand Slam-sikere.


Eredmény, döntő

Murray (brit, 2.)Raonic (kanadai, 6.) 6:4, 7:6, 7:6