Murányi András lett a Népszabadság főszerkesztője

Forrás: Mediaworks

-

HÁTTÉR

A szerkesztőség új vezetője a Nemzeti Sporttól érkezik, és a korábban lemondott főszerkesztő testvére.


Murányi András 14 éven keresztül volt a Népszabadság oszlopos munkatársa sportújságíróként, szerkesztőként, közéleti publicistaként. Közéleti riportjai, karakteres publicisztikái, tv-kritikái és portréi jelentek meg – a Népszabadság mellett – a Hócipőben, az Élet és Irodalomban, a 168 Órában, a Magyar Narancsban, a Hamu és Gyémánt magazinban.

Murányi András 2011-től a Mediaworks másik lapjánál, a Nemzeti Sportnál általános főszerkesztő-helyettesként dolgozott. Feladatai közé tartozott a Nemzeti Sport-csoport szervezeti-működési kereteinek kialakítása és operatív működtetése; a lap és mellékleteinek megújítása, szakmai-pénzügyi tervezetek, projektek előkészítése, végrehajtása, az integrációs folyamatok

A kiadói közlemény szerint Murányi András kinevezésekor arról beszélt, hogy hisz a minőségi tartalomban és a nyomtatott sajtóban, ezért ígéri, hogy „a Népszabadság változatlanul mértékadó, igazodási pontot jelentő lap lesz.”


A Népszabadság kényszerből váltott főszerkesztőt. Murányi Marcell – Murányi András testvére – egy márciusi közlekedési baleset miatt májusban lemondott. Azóta megbízott főszerkesztőként Nagy N. Péter vezette a lapot.