Munka helyett a húsvétra készülhetnek a nők a Kaposvári Egyetemen

Fotó: Thinkstockphotos / schulzie

-

A rektor jóvoltából nem kell dolgozniuk pénteken, hogy méltóképpen fel tudjanak készülni az ünnepre, és családjaik számára biztosítani tudják a meghitt, békés együttlétet.


A Kaposvári Egyetem összes női alkalmazottja megkapta azt a Prof. Dr. Szávai Ferenc DSc rektor és Borbás Zoltán kancellár által aláírt levelet, amelyben értesítik a dolgozókat, hogy a munkáltatói jogkörükbe tartozó, általános munkarendben foglalkoztatott női munkavállalókat mentesítik 2015. április 3-án, azaz most pénteken a munkavégzés alól, hogy méltóképpen fel tudjanak készülni az ünnepre, családjaik számára biztosítani tudják a meghitt, békés együttlétet.

A levelet a Kaposvári Egyetem egyik munkavállalója juttatta el a 444-hez, ahol a teljes szöveget elolvashatja.

A lap felidézte, hogy Szávai Ferenc rektornak korábban is volt meghökkentő ötlete: tavaly dress code-ot vezetett be az egyetem területére, és betiltotta többek között a dekoltázst, a túl rövid szoknyát, a strandpapucsot vagy a túlzott sminket, egyben előírta az ápolt hajat és körmöt, valamint arcszőrzetet. A rendelkezés országszerte komoly felháborodást váltott ki, a Kaposvári Egyetem harmadikos színészosztálya meztelen akcióval tiltakozott - írja a 444.