Mumifikálódott német tengerészre találtak a Csendes-óceánon

Fotó: BAROBO POLICE / BAROBO POLICE

-

Halászok találtak rá a szellemhajóra, és benne Manfred Fritz Bajoratra, akinek a teste a forróság, a száraz szelek, és a sós levegő miatt épségben maradt. Azt nem tudni mióta volt halott, egy barátja állítólag egy éve életjelet kapott tőle.


A férfi hajójának rádiós szobájában, az íróasztalánál ült, amikor két halász rátalált múlt csütörtökön. A jacht a Fülöp-szigeteki Barobo partjaitól 100 kilométernyire hánykolódott az óceánon, de azt nem tudni, mióta, ahogy azt sem, hogy mi okozta az 59 éves német tengerész halálát.Bajorat az elmúlt 20 évet a hajóján, úton töltötte. Egyes jelentések szerint már 2009 óta nem hallatott magától, de egy barátja azt nyilatkozta a médiának, hogy tavaly életjelet kapott tőle a Facebookon.

A hajón családi fotókat és Bajoratnak a feleségéhez írt sorait is megtalálták. Az asszony korábban együtt hajózott férjével, de a pár 2008-ban szakított, és a nő 2010 májusában meghalt. Az üzenetben szó van erről, így a férfi akkor még minden bizonnyal élt.

A férfi pénztárcáját nem találták meg, de egyéb értékei a hajón voltak, és idegenkezűségnek sem volt jele. Az ülő póz, amelyben megtalálták, arra utal, hogy a halála váratlanul következett be, talán egy szívroham érte, vélik egyes szakértők.