MTV Movie Awards: Zac Efront a testéért, Mila Kunist másért díjazták

Fotó: Eurporess/Getty Images/Christopher Polk

-

Az MTV filmes díjátadója minden olyan színésznek kárpótlást nyújt, akik az igazi filmes díjakról lemaradtak. Igaz, az Aranypopcornt mondvacsinált, tiniknek tetsző kategóriákban osztják, de legalább most Leonardo DiCaprio is behúzott egy elismerést. Ő a legjobb „WTF-momentumért” mehetett fel a színpadra. Oscar helyett gyenge vigasz.


Nagyjából négy hagyományos kategóriája van az MTV Movie Awardsnak, amelynek a díjait vasárnap adták át Los Angelesben. Ezek a következők: a legjobb filmért járó elismerést az Éhezők viadalának második része kapta, Jennifer Lawrence az itt nyújtott alakításáért a legjobb női főszereplőnek járó Aranypopcornt vitte haza, Josh Hutcherson pedig a legjobb férfi szereplő lett, ő Jennifer mellett játszott a filmben. Ezzel az Éhezők viadala a szinte létező összes értelmes kategóriát le is fedte, habár a legjobb komikusnak járó elismerést még kiemelhetnénk, ezt a Wall Street farkasában nyújtott mellékszerepéért Jonah Hill kapta meg.  Na de kit érdekelnek ezek az unalmas kategóriák?

Vannak ennél sokkal jobbak is. Jonah Hillt például még jelölték a legjobb duó és a legjobb verekedés kategóriában is, ez utóbbiban végül a Hobbitból Orlando Bloom és Evangeline Lilly orokok elleni harca győzött.A legjobb csókjelenet a Családi üzelmek kisfiújára, Will Poulterre épült, Poulter ugyanis előbb testvérével (Emma Roberts), majd filmbeli anyjával (Jennifer Aniston) smárolt a filmben.Jared Leto, aki már a Mielőtt meghaltamban nyújtott mellékszerepéért Oscar-díjat kapott, és rendkívül megható köszönőbeszédet mondott, most a szintén Oscar-díjas Lupida Nyong'otól vehette át az elismerést a legjobb átalakulás kategóriában. Leto itt sem vicceskedte el a dolgot. Mila Kunis lett a leggonoszabb gonosz, őt az Óz, a hatalmas Theodora-szerepéért tüntette ki az MTV.  


Tény, hogy mesebeli szereplőnek elég ijesztő volt, bár Michael Fassbender a 12 év rabszolgaságból kegyetlenebb.

Vasember helyett az Acélember győzött, Henry Cavill lett az év hőse a Szupermen-újragondolásban. Mark Wahlberg pedig az MTV fogalmai szerint az életműdíjnak megfelelő Generation-díjat kapta.


Wahlberg a Ted és a Transformers főhőseként egyértelműen a tinik kedvence, itt lehet megtekinteni, hogy mennyi mindent csinált már eddig életében.

Efron és DiCaprio egy ringben játszott

A legjobb félmeztelen jelenete Zac Efronnak volt a Csajkeverők című vígjátékban, amely egyébként az Adam Sandler-filmeknél is rosszabb, lelkizős, nagyon lapos film, de legalább Efron többször látható benne félmeztelenül. Szóval, miután Zac elvitte a tökéletes testét ünneplő elismerést, a vörös szőnyegen pedig mindenki el volt ájulva Grumpy Cattől, a díjátadó gálán Leonardo DiCaprio is kapott egy csillogó popcornszobrot. Miután őt a félmeztelen kategóriában a 26 éves színész maga alá gyűrte, DiCapriónak csak a „What the fuck”-momentumok jutottak. A Wall Street farkasa bedrogozott Jonathan Belfordja vitte a prímet.


Valóban ez is volt az egyik legviccesebb jelenet a filmben: