MSZP: van elég aláírás a rendkívüli parlamenti ülés összehívásához

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

A szocialisták javaslatát az LMP és a függetlenek is támogatták.


Összegyűlt a szükséges számú képviselői aláírás az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívásához – mondta az MSZP frakcióvezetője. Tóth Bertalan szerint negyven képviselő – az szocialisták mellett az LMP-frakció tagjai és a függetlennek – írta alá a kezdeményezést, így Kövér László házelnöknek augusztus 21. és 29. között össze kell hívnia az Országgyűlést.

Az MSZP a lex CEU eltörlése érdekében tett javaslatot a parlament ülésének összehívására, ezt az LMP támogatta és hozzátett még egy napirendet, amely a devizahitelesek kilakoltatásának megakadályozását célozza.

Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerint a demokratikus ellenzék sikeresen összefogott két rendkívül fontos ügyben. Ez azt jelzi, hogy mindenki megértette: a legfontosabb cél és Magyarország érdeke az Orbán-kormány leváltása – mondta.

Egy olyan országban élünk, ahova egyetlen menekült és migráns sem akar betelepülni, sőt több mint félmillió magyar gazdasági menekültként elhagyta ezt az országot. De amíg a magyar emberek félnek, addig állnia kell kerítésnek a déli határon – mondta Botka. A kormányváltás után az új demokratikus politika célja, hogy az emberek alaptalan félelmeinek okai megszűnjenek, ehhez pedig szerinte a tisztességes belpolitika mellett egy hatékonyabb európai együttműködésre is szükség van.