MSZP: Komolyan kell venni a Jobbikot

Fotó: MTI/MTVA / Varga György

-

Az MSZP elnökhelyettese szerint a Jobbikot szembesíteni kell azzal a filozófiával, amit képvisel, Magyarország elszigetelődését nem kívánhatja senki. A párt még nem kezdeményezett vitát a Jobbikkal.


Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese szerint a múlt heti tapolcai időközi országgyűlési választás eredménye megmutatta, komolyan kell venni a Jobbikot. A politikus az állami hírtévé reggeli műsorában kérdésre válaszolva azt mondta: még nem kezdeményeztek vitát a Jobbikkal, de a pártot szembesíteni kell azzal a filozófiával, amit képvisel. Magyarország elszigetelődését nem kívánhatja senki - hangsúlyozta az MSZP-s politikus.

Gőgös Zoltán a műsorban azt mondta: a tapolcai választás fontos tanulság volt: a régóta jobboldali körzetnek számító Tapolcán tavaly tavaszhoz képest a Fidesz 8 ezer szavazót veszített, a baloldal 4 ezret, míg a Jobbik jobban tudta mozgósítani bázisát.

Az MSZP-s politikus felhívta a figyelmet arra is, hogy a jobbikos bázis jellemzően olyan fiatalokból áll, akik nem élték meg, milyen az, amikor az országot "minden oldalról szögesdrótok vesznek körbe". A Jobbik politikája nagyon szélsőséges dolgokat tartalmaz. Ezzel együtt azt is megjegyezte, hogy mivel a két párt „gyökerei egyformák", elképzelhetőnek tartja, hogy a Fidesz, ha bajba kerülne, koalícióra lépne a Jobbikkal.