Mozifilmmel végződhet a Trónok harca

Fotó: Adrian Long (CC-BY 2.0) / Adrian Long (CC-BY 2.0)

-

HÁTTÉR

A tűz és jég dala regényfolyamának szerzője azt állítja, tárgyalnak arról, hogy a Trónok harca sorozatot egy mozifilm zárja le. Elárulta azt is, hogy előzménytörténeteket tervez írni.


Könnyen lehet, hogy a Stark-farkasok mozivászonra kerülnek! George R. R. Martin a Trónok harca negyedik évadának szerdai, New York-i premierjét követően nyilatkozott a Hollywood Reporternek, kijelentve, hogy komoly tárgyalások folynak egy esetleges mozifilmről. „Minden attól függ, hogy meddig tart a sorozat. Hét évig? Nyolc évig? Tíz évig? (...) Szükség lesz egy nagy dobásra, amely lezárja majd a történetet, nagy költségvetéssel, mondjuk százmillió dollárra egy két órás mozifilmhez” – mondta Martin, aki indokolt is.  


„Tudja, azok a sárkányok elég nagyra nőnek.”

A mester ugyancsak elárulta, hogy három előzménytörténetéből (Tales of Dunk and Egg) is film készülhet – ezek kilencven évvel a tévésorozat alapját adó A tűz és jég dala-regények előtt játszódnak. A történetekről elárulta, hogy bizonyos szereplők egyenes ági felmenői A tűz és jég dala szereplőinek. Hozzátette: még csak három előzménysztorit írt meg, de még van jónéhány a tarsolyában. A Trónok harca új évadának premierje pont az országgyűlési választások napján lesz, azaz április hatodikán. Barack Obama viszont már előbb fogja látni az új részt, erről és egyéb érdekességekről, titkokról itt írtunk bővebben. A sorozat trailereit pedig ittittitt és itt tekintheti meg.