Mourinho nem mond semmit, és nincs veszélyben

-

Sem a szurkolók, sem a Chelsea vezetői nem akarják kirúgni José Mourinhót, akivel a csapat a sokadik pofonba szaladt bele az új idényben.


Szombat kora délután a Liverpool verte 3-1-re a Chelsea-t a Stamford Bridge-en, a londoniak játéka erőtlen és hitetlen volt. Mourinho csapata 11 forduló után már hatodszor kapott ki a bajnokságban, ennél több vereséget egyetlen teljes szezonjában sem gyűjtött össze.


A meccs után a portugál mester szó szerint nem tudott mondani semmit:Később, a sajtószobában már mondott ezt-azt, például, hogy otthon nagyon szomorú család várja majd, néz egy kis rögbit, próbál kikapcsolni, aztán majd újra edzést tart vasárnap. És nem hiszi, hogy ez lett volna az utolsó meccse a Chelsea menedzsereként.Az hagyján, hogy Mourinho nem hiszi, de a klub vezetése is kijelentette, hogy nincs veszélyben az állása, ráadásul a szurkolók is kiálltak mellette. Pedig a Chelsea minden sorozatot figyelembe véve kilenc vereséget szenvedett már el az idényben, 17 meccsen, míg tavaly 54 meccsen összesen négyszer kapott ki.


Mourinho mégis készülhet a Dinamo Kijev elleni, szerdai BL-meccsre. Közben a Liverpool edzője, Jürgen Klopp a védelmébe vette Mourinhót, mondván, „senkinek nincs egy szemernyi kétsége sem, hogy az egyik legjobb edző a világon”. Klopp tavaly hasonló időket élt meg Dortmundban, ezért, mint mondta együtt érez vele.

A lefújás után Mourinho a Chelsea játékosaival tartott egy megbeszélést a kezdőkörben, közben - ahogy a meccs előtt és alatt is - a nevét skandálták a szurkolók. Az edző elismerte, hogy jól esik ez neki, ám „nem csak a rajongók elismerése motivál, hanem az is, ha a munka győzelmekhez vezet.”