Mourinho nagyon dühös a Chelsea orvosi stábjára

Fotó: Getty Images / Paul Gilham

-

Szerinte komoly hibát követtek el orvosai, hogy egy időre csak kilenc játékosa volt a pályán a Swansea elleni 2-2-re végződő meccsen.


Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, a Chelsea a szombati első bajnokiján csak döntetlent játszott otthon a Swansea ellen. A vendégek azután egyenlítettek, hogy a londoni csapat francia kapusát, Thibaut Courtois-t kiállították.


Később, amikor a kékek játékosa, Eden Hazard ellen szabálytalankodtak, az orvosok bementek a pályára ápolni őt. A SkyNews szerint Jose Mourinho szerint erre semmi szükség nem volt, ami miatt ráadásul csapatából egy rövid időre csak nyolc mezőnyjátékos volt a pályán. Ha az orvosok bemennek a játékterületre, akkor kötelező a játékosnak is elhagynia a pályát az ápolás idejére, majd a bíró engedheti újra a gyepre.


Értened kell a játékhoz, még akkor is ha orvos vagy titkár vagy a cserepadon. Tudnod kell, hogy egy játékossal kevesebb van a pályán, ha bemész hozzá a gyepre, ezért meg kell bizonyosodnod előtte arról, hogy komoly problémája van. Biztos voltam benne, hogy Edennek nincs komoly baja. Történt egy szabálytalanság ellene, és nagyon fáradt is volt, de az orvosi stábom naiv volt, hogy nyolc emberrel hagyott a pályán.

Az edző azt is elmondta a meccs után, hogy nem örül a döntetlennek, még akkor sem, ha szinte az egész második félidőt 10 emberrel játszották le. Szerinte egy döntetlennel csak akkor lehetnek elégedettek hazai pályán, ha az úgy történik, mint például az előző szezonban, amikor a Manchester United volt a vendégük, de akkor már csaknem bajnokok voltak.