Mourinho most már úgy érzi, elárulták a játékosai

Fotó: BACKPAGE IMAGES Ltd / KIERAN McMANUS

-

A Leicestertől elszenvedett újabb vereség után a portugál edző éles szavakkal fordult játékosai ellen, és már nem lát esélyt a BL-indulást érő helyezés elérésére.


A listavezető Leicester City otthonában elszenvedett hétfő esti 2-1-es vereséget követően saját játékosai ellen fordult José Mourinho, az angol bajnokságban címvédő Chelsea vezetőedzője, aki szerint a futballistái elárulták őt, és nem tesznek meg mindent a pályán.

„Ha én játékos lennék, sokkal többet nyújtanék” – mondta a portugál mester a meccs után.
Az újabb vereséggel a londoni csapat a 16. helyen áll a tabellán, mindössze egy pontra a kiesőzónától. Az előző szezonban a Chelsea már három körrel a bajnokság vége előtt bebiztosította végső sikerét, most viszont már kilenc kudarccal áll, és húsz pontra van az éllovastól.


The Lonely One


„Az előző idényben végig fenomenális munkát végeztem, a játékosokat olyan szintre emeltem, amely nem az ő szintjük, hanem több, mint amik ők valójában. Úgy érzem, elárulták a munkámat” – fogalmazott keserűen Mourinho, aki erősen kritizálta csapata védelmét, amely szerinte nagyot hibázott a Leicester góljai előtt.
Arra a kérdésre, hogy a Chelsea-nek van-e még esélye a Bajnokok Ligája-indulást érő helyek valamelyikének elérésére, a portugál szakember határozott nemmel válaszolt:
„Az első négybe már nem érhetünk oda, az első hatra azonban még van esély, mert a riválisok is sok pontot hullajtanak. Jelen pillanatban viszont abban a zónában vagyunk, ahol szégyellem magam.”

Mourinho már a leicesteri vereség előtt is elismerte, hogy edzői karrierje legnehezebb időszakát éli át.

„Csak azt tudom mondani, hogy én akarok lenni a Chelsea vezetőedzője. Nem félek a kihívásoktól, és ez a mostani egy igazán nagy kihívás. Maradni akarok, és remélem, hogy a tulajdonos, Roman Abramovics, illetve az igazgatótanács is ezt akarja” – tette hozzá a tréner.