Mourinho Milánóban, az Inter elnöke kikotyogta, hogy a MU-hoz megy

Fotó: Getty Images / Valerio Pennicino

-

A portugál edző egyszer örömmel lenne újra az Inter edzője, és a szurkolók megmutatták szombaton, hogy ők is örülnének. Ronaldo is feltűnt. Massimo Moratti nem tud titkot tartani.


José Mourinho szombaton úgy nyilatkozott az olasz La Stampának, hogy egyrészt még nem tudja, hol lesz a következő munkahelye, másrészről pedig szívesen visszatérne az Interhez - de nem most.


Milánóban mindig szívesen látják Mourinhót


Aztán mégis visszatért, a szombati esti Internazionale - Sampdoria (3-1) mérkőzésen a díszpáholyban lapogatta a régi ismerősök hátát, miközben a kék-fekete ultrák egy szép koreóval emlékeztek meg a portugál milánói kalandjáról. Mourinho 2008-2010 között két idényt töltött az Internél, mindkét évben bajnokságot nyert a csapattal, a második szezonjában pedig triplázott, megnyerve a bajnokságot, az Olasz Kupát és a Bajnokok Ligáját.

"Mintha csak hazatértem volna, mintha nem is hat éve, hanem csak hat napja hagytam volna el a klubot - pengetett érzelmes húrokat Mourinho. - A futballban nem a győzelmek, nem a trófeák jelentik a legtöbbet, hanem az emberi kapcsolatok, a barátságok. Hogy visszatérek-e valaha az Interhez? Ahogy a Chelsea-hez is visszatértem, úgy ide is visszatérhetek egyszer."


Ha már barátság: Javier Zanettivel


És nincs interjú igazi mourinhós aranyköpés nélkül, így újfent gazdagodhattunk eggyel.

"Csak azt tudom, hogy imádom a futballt, és ugyanazzal a szenvedéllyel és ambícióval fogok visszatérni, ami mindig is jellemzett. De nem keresek magamnak klubokat. A klubok keresnek engem."

Massimo Moratti, az Inter elnöke pedig volt olyan jó fej, hogy azt is elárulta, melyik az a klub, amelyik megkereste kedvencüket. Habár szinte nyílt titok, hogy aláírt a Manchester Unitedhez, kimondani még senki nem merte - eddig:
"Most biztos nem jön vissza hozzánk. Most boldog, hogy mehet Manchesterbe." És miután az már eldőlt, hogy a Cityt a nyáron Pep Guardiola veszi át, csak a United maradt az asztalon.


Ronaldo menő frizurával és fülig érő szájjal


A Samp elleni meccsen még egy, talán még Mourinhónál is nagyobb legenda is feltűnt a San Siróban: az Interben öt szezont eltöltő (igaz sérülés miatt egy teljes idényt kihagyó) brazil aranylabdás, Ronaldo is tiszteletét tette.