Mourinho: Örülök, hogy nem kapok nyomkövetőt

Fotó: AFP / GLYN KIRK

-

José Mourinho, a Chelsea vezetőedzője kritizálta az Angol Labdarúgó-szövetséget (FA), amely pénzbüntetéssel és felfüggesztett eltiltással sújtotta őt.


„A pénzbüntetésről azt gondolom, hogy szégyen, milyen világban élünk, az eltiltás pedig teljesen elképesztő. Boldog vagyok, hogy nem kapok elektronikus nyomkövetőt” – nyilatkozta új könyvének csütörtöki bemutatóján az edző, aki a legutóbbi bajnoki mérkőzés, a Southamptontól elszenvedett 3-1-es hazai vereség után bírálta a játékvezetőt.


Mourinho szerint Robert Madley azért nem ítélt büntetőt, amikor Martin Stekelenburg a tizenhatoson belül buktatta Radamel Falcaót, mert félt. Ezért a kijelentésért az FA 50 ezer font (21 millió forint) megfizetésére kötelezte, és egymeccses eltiltással is büntette. Utóbbit felfüggesztették, és csak akkor léptetik életbe, ha a portugál szakember egy éven belül ismét hasonló fegyelmi vétséget követ el.


A Stekelenburg–Falcao-eset:


Mourinho folytatta az Arsenal edzője, Arsene Wenger elleni szócsatáját is, amikor arra utalt, kollégáját nem büntették meg, miután gyengének és naivnak nevezte Mike Dean játékvezetőt a Chelsea elleni, 2-0-s Arsenal-vereséget követően, illetve korábban, 2014 októberében sem szankcionálták, amikor a pálya szélén meglökte őt.

„Én azt mondtam, hogy a bíró félt, ez 50 ezer fontba kerül. A gyenge és naiv, illetve a lökdösődés viszont nem probléma” – jegyezte meg Mourinho.


Nem marad végig a Stamford Bridge-en


Az 52 éves vezetőedző arról is beszélt: valószínűleg nem jelenlegi klubjánál fejezi be a karrierjét. „Megkockáztatom, hogy van még nagyjából 15 évem a pályán, de nem hiszem, hogy ezt az időszakot végig a Chelsea-nél tölthetem. Pedig jó lenne, de a modern futball ezt nem teszi lehetővé.”


A címvédő Chelsea rendkívül gyengén kezdte az új idényt, nyolc forduló után mindössze a 16. helyen áll a tabellán két győzelemmel, két döntetlennel és négy vereséggel. A londoniak szombaton az Aston Villát fogadják.