Most sziporkáztak a női kézisek, Dánia bánta

Fotó: AFP / JONATHAN NACKSTRAND

-

Gyorsan feledtette az előző napi rossz játékát a válogatott a vébén, és roppant fegyelmezett játékkal 29-22-re legyőzte a házigazda Dániát.


A csoport, 4. forduló:
Dánia-Magyarország (12-15) 22-29

A házigazda dánok vártak a magyar válogatottra a kézilabda-vb negyedik fordulójában. Az előjelek kedvezőtlenek voltak: kedd este nagyon rossz játékkal kapott ki Németh András csapata Montenegrótól.

Ehhez képest a talán túlságosan is magabiztos dánokat az első félidőben meglepte a magyarok fegyelmezett, precíz játéka. Főleg a hazai támadókat hibára kényszerítő védekezést lehetett kiemelni, a 15-12-es előnyben pedig benne volt, hogy szívós munkával meg lehet tartani.

Jól is indult a második játékrész, többször is öt góllal mentek Görbiczék, a 41. percben 16-5-re állt az eladott labdák aránya a dánok „javára”, Bíró Blanka pedig sziporkázott a kapuban. Ráadásul ezúttal a dánok csúsztak szét úgy, ahogy egy napja a magyarok, így a hajrához érkezve szinte nem is kellett izgulni (50. perc: 25-17).


Szucsánszki, a meccs embere


A hajrá Görbicz-góllal indult, a Győr klasszisa öt és fél hónapja szült, a vébén pedig most játszotta a legjobb meccsét. A hazai drukkerek annyira nem örültek ennek, páran haza is mentek az utolsó percekre, érthetően. A vége hétgólos győzelem lett, Németh kapitány pedig azt mondta, „én is megéltem a két végletet, jó érzés volt ma ott lenni, nem hiába fogadkoztak a lányok, sportemberként kitűnően vizsgáztak. Tudatosan játszottunk, mert eléggé sok mindennel próbálkoztak ellenünk, de hamar megtaláltuk a választ mindenre.”

A meccs legjobbjának választott Szucsánszki Zita bevallotta, hogy „iszonyatosan szégyelltük magunkat” a keddi vereség után. „Furcsa, mert mintha minden világversenyen kellene egy nagy pofon, hogy összerázódjon a társaság. Ma nagyon-nagyon egyben voltunk, és Görbének is óriási szerepe volt abban, hogy így tudtam játszani. Mindenki kihozta magából a legjobbat.”

A magyar válogatott ezzel a győzelemmel már továbbjutott az A csoportból, pénteken 16.15-től Japánnal találkozik az utolsó csoportmeccsén.