Most ollókkal támadtak Jeruzsálemben

Fotó: AFP / THOMAS COEX

-

Két tizenéves palesztin lány egy idős férfit szúrt meg, a rendőrök az egyik támadót lelőtték.


A rendőrség közlése szerint az egyik merénylő meghalt, a másik megsebesült, amikor egy közelben álló rendőr tüzet nyitott. A 70 éves palesztin férfi, akit a tinédzser támadók nyilvánvalóan izraelinek hittek, a nyakán és a hátán szenvedett szúrt sérüléseket. A közelben egy civilt a rendőrök lövései sebesítettek meg. A hatóság tájékoztatása szerint a rendőr azután lőtt, hogy a lányok felszólításra sem álltak meg, sőt tovább közelítettek feléje.

Az eset a Mahane Jehuda piac - egy nagy forgalmú szabadtéri piac - közelében történt és nagy riadalmat váltott ki a tömegben.


A szeptember közepén kezdődött erőszakhullámban eddig összesen tizenhét izraeli, egy amerikai turista, egy eritreai menekült, valamint kilencven palesztin halt meg Jeruzsálemben, illetve a palesztin területeken. A palesztinok többségét az izraeli biztonságiak ölték meg, miközben az előbbiek merényletet hajtottak végre.

Kedden John Kerry amerikai külügyminiszter izraeli és palesztin vezetőkkel találkozik, hogy elősegítse a feszültség enyhülését. Ez lesz egy év után az első látogatása a konfliktusban érintett feleknél.