Most menjen el kirándulni, amíg még lehet!

Fotó: JIL Kft. / Courtesy of CBS Films

-

Vasárnap a szombat délutánihoz hasonló, derült, kellemes kirándulóidő lesz. 27 fokig is felmehet a hőmérséklet.


A párásság megszűnését vasárnap követően ragyogóan napos időre számíthatunk – derül ki a Köpönyeg.hu előrejelzéséből. Eső sehol sem alakul ki, így bátran tervezhetünk kinti programokat. Reggel még hűvös lesz (10 fok köré süllyed a hőmérséklet), de délután nagyon kellemes idő ígérkezik 22-27 fokos értékekkel. A délkeleti szél fokozatosan megélénkül. Erős melegedés kezdődik, melegfronti hatás jelentkezhet az arra érzékenyeknél.


A hét közepéig egyre melegebb lesz

Hétfőn gyengén felhős idő lesz többórás napsütéssel. Este az egyre magasabbra törő gomolyfelhőkből elszórtan kialakulhat zápor, zivatar, de így is nyárias meleg lesz 27 fok körüli maximumokkal.

Kedd hajnalban még szórványosan, napközben már csak elvétve alakul ki zápor és zivatar. Egyébként változóan felhős lesz az ég, legalább néhány órás napsütéssel. 24-29 fokos meleg várható délután.

Szerdán és csütörtökön is sokat süt majd a nap, legfeljebb fátyol- és gomolyfelhőre lehet számítani. Az erős, olykor viharossá fokozódó déli szél még melegebb levegőt szállít magával. A csúcshőmérséklet már egyre többfelé éri el a 30 fokot. A késő nyárias meleg várhatóan a hét vége felé érkező hidegfronttal ér majd véget.