Most még nyár jön, jövő héten viszont akár fagyhat is

Fotó: MTI / Komka Péter

-

Vasárnap még nyárias meleg, szerdán már talaj menti fagy is előfordulhat – írja előrejelzésében a köpönyeg.hu.


Vasárnap

A napsütés mellett délnyugat felől egyre inkább megnövekszik a fátyol- és gomolyfelhőzet. Zápor azonban inkább csak az északi tájakon, néhol fordulhat elő. A délnyugati szél erős, a Dunántúlon viharos lesz. Nyáriasan meleg lesz délután: 23–28 fok között alakulhat a hőmérséklet. Melegfronti hatás lesz.


Hétfő

Változóan felhős lesz az ég, a Dunántúlon és északon záporok is előfordulnak. Az északnyugati szél időnként megerősödik. Hidegfront vonul át hazánk térsége felett. 19 fok köré gyengül a nappali felmelegedés.


Kedd

Jelentősen csökken a felhőzet, többórás napsütés várható. Csapadék már nem fordul elő. A légmozgás mérséklődik. Tovább csökken a hőmérséklet: délután már csak 15–20 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.


Szerda, csütörtök

Szikrázó napsütésre van kilátás, szinte felhő sem lesz az égen. Eső kizárt. Hidegek lesznek a reggelek, néhol talaj menti fagy is lehet, délutánonként 17-19 fok körül alakul a hőmérséklet.


Péntek

Az erős délnyugati széllel melegebb levegő érkezik a Kárpát-medence térségébe, többfelé kúszik 20 fok fölé a hőmérő higanyszála. Többórás napsütés, száraz idő valószínű.