Most kell ebayeznie, ha robotterepjáróra vágyik

-

4,3 millió forintért egy olyan kocsit vehet, amelyre több ezer értékes mérnökórát költöttek. Ehhez képest a Tesla nem is érdekes járgány.


Hagyományosan nem jó ötlet alkoholos italok után pénzügyi döntéseket hozni, de egészen remek ajánlat esett be. Feltűnt az Ebay aukciós portálon az Austin Robot Technology és a Texasi Egyetem által közösen épített robotautó.

Az autó egy Isizu VehiCross SUV első, nem dohányzó – robot, hogy cigizne mégis – tulajdonostól. Megkímélt állapotban, bár már 24 ezer kilométert futott. A kezdőlicit pedig csak 15 ezer dollár, az négy és félmillió forint sincs.Ráadásul egy csomó extra van benne már most. 180 fokos lézerszkenner (volt egy másik is, de az nem jár a kocsihoz), kamerák, akkutöltők, szenzorok, számítógépek, amelyek feldolgozzák a szenzorok adatait. A sofőr ülése és a vezérlőszervek át vannak alakítva úgy, hogy géppel lehessen vezetni a kocsit. Ezek többségének, mondjuk, nincs értelme, ha az ember nem akar önvezető autót fejleszteni, de hát ki ne akarna. Ja igen, és neve is van, Marvinnak hívják.