Most jönne az, hogy az Újpest kitiltja drukkereit

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

A klub ezzel fenyegette drukkereit, ha ismét szankcionálja az Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) az Újpestet a szurkolói magatartás miatt. Ez megtörtént, jöhetne a bünti.


Az MLSZ fegyelmi bizottsága 150 ezer forint megfizetésére, valamint a következő három hazai bajnoki mérkőzésre a rendezői létszám növelésére és szövetségi ellenőr fogadására kötelezte az Újpest FC-t. A közlemény szerint a testület a keddi ülésén úgy határozott, hogy az Újpest–Pécs találkozón történtek miatt a hazai egyesületet mint visszaesőt szurkolóinak lelátói rendzavarása és tárgyak játéktérre dobálása miatt 100 ezer forintra bünteti. A lila-fehér klubnak ezen felül a kötelezően előírt rendezői létszámot húsz-hússzal meg kell emelnie a következő három hazai meccsén, amelyeken egy-egy szövetségi ellenőrt is fogadnia kell, valamint viselnie kell az eljárási költséget is.

Korábban az újpesti klub újabb pénzbírság kiszabása esetére a drukkerei kizárását helyezte kilátásba. Február végi közleményében azt írta a klub, hogy az első MLSZ-bírságra hárommeccses drukkerkitiltással reagálnak majd. Ha ezt követően is érkezik be bírság az MLSZ-től az újranyitott stadionban randalírozó szurkolók miatt, akkor az idény hátralévő hazai meccseiken nem játszanak nézők előtt. A klub kiemelte, nem célja kollektíve bűnösnek nyilvánítani a drukkereket.

Az MLSZ ezt követően jelezte: a versenyszabályzat szerint a „pályaválasztó köteles a mérkőzés megtartásához szükséges valamennyi engedély megszerzéséről gondoskodni”, valamint az éves biztonságtechnikai és pályahitelesítési jegyzőkönyvben megállapított nézőszámot (hazai és vendégszurkolók külön-külön feltüntetve) a rendező sportszervezet nem korlátozhatja”.


Lájkolj minket a Facebookon!


Volt még büntetés

A múlt vasárnapi Debrecen-Újpest mérkőzés miatt a fegyelmi bizottság a hajdúsági egyesületet mint visszaesőt a szurkolói által bekiabált megbotránkoztató rigmusok miatt 100 ezer forint megfizetésére kötelezte, a fővárosi klubnak pedig 50 ezer forintot kell fizetnie, mert drukkerei többször is megbotránkoztató rigmusokat skandáltak.

A Ferencváros a Győr ellen múlt szombaton játszott összecsapáson a szurkolói által bekiabált megbotránkoztató rigmusok miatt 100 ezer forintot fizet.

A legutóbbi fordulóban kiállított játékosok közül Rocha Alves Williams (Diósgyőr) mint visszaeső kettő, Thiam Khaly Iyane (MTK), Gévay Zsolt (Paks), David Mateos Ramajo (FTC), Németh Márió (Haladás) és Arziani Zurabi (Nyíregyháza) egy-egy bajnoki meccsre szóló eltiltást kapott.