Most jön a lényeg – Trash Talk

Fotó: AFP / TIMOTHY A. CLARY

-

Mostanra már nincs mese, semmi mással nem foglalkozhat a Trash Talk, mint az NBA és az NHL nagydöntőjével.


A Dávid Kornél, Kangyal Balázs, Szaniszló Csaba, Szuper Levente alkotta négyes este 21:15-től a Sport1-en apró darabokra szedi a finálékban szereplő négy csapatot, az esélyeket, a lehetséges végkimeneteleket.

Fontos kérdés, hogy ki lesz az, aki a nyakába veszi a csapatát. James vagy Curry? Toews vagy Stamkos? Esetleg egy olyan játékos lép majd elő, akiről jelenleg senki nem gondolná?

Megbeszélik, hogy mennyire számít a tapasztalat, vagy esetleg a fiatalos lendület repíti a Tampát a Stanley-kupáig? A Chicago jelenlegi keretéből 19-en szerepeltek már nagydöntőben, közülük pedig 14-én már 2013-ban is a Blackhawks játékosai voltak, amikor a Boston hat meccsen hajolt meg Toewsék előtt. Ugyanekkor a Tampa Bay csapatában mindössze hatan szerepelhettek döntőben, és mindössze Valtteri Filppula emelhette magasba a kupát még a Detroit csapatában 2008-ban. A Lightning ráadásul az idei playoff legfiatalabb csapataként jutott túl ellenfelein, és elsőként jutott úgy döntőbe, hogy három NHL-es alapítót (a Montrealt, a Detroitot és a New York Rangerst) ejtett ki. A Chicago lehet a negyedik, hiszen a Blackhawks is tagja az Original Sixnek.

Biztosan szóba kerül az is, hogy mennyire mások lehetnek az elvárások a játékosokkal szemben. A Chicago szlovákja, Marián Hossa pályafutása ötödik döntőjére készül. Kétszer nyert, kétszer vesztett, és még abban az esetben sem nevezi majd senki elátkozott vesztesnek, ha esetleg idén a Tampa nyeri a kupát. A Cleveland csapatában LeBron Jamest a korszak legjobbjának nevezik, egyéni mutatók alapján Michael Jordan mellett lenne a helye, de… James pályafutása hatodik döntőjére készül (ötödik éve mindig ott van), de eddig „csak” kétszer ünnepelhetett a sorozat végén. Ha újra elbukna, könnyen ráéghetne a vesztes jelző.

A hokisoknak annyi előnyük persze lesz, hogy az adásig lejátsszák a Tampa Bay–Chicago-páros első összecsapását, de a kosarasoknak sem kell sokáig várni, magyar idő szerint péntek hajnalban rajtol a Golden State–Cleveland-párharc is.