Most, hogy tél van, jön a tavasz, keddtől pedig a hó

Fotó: MTI/MTVA / Sóki Tamás

-

Február utolsó napjaiban 15 fok körüli hőmérséklet lesz, március első napjaiban pedig hózápor – áll a Köpönyeg.hu előrejelzésében.


Vasárnap napközben fokozatosan tovább vastagszik a felhőzet, de kisebb eső, zápor csak az esti óráktól fordulhat elő. A többfelé megélénkülő délkeleti széllel több fokkal enyhébb levegő érkezik: a csúcshőmérséklet 10 és 15 fok között alakulhat. Melegfronti hatás lesz.


Hétfő erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé számíthatunk esőre, záporra. Néhol zivatar is kitörhet. Többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik a délkeleti szél. Tavasziasan enyhe idővel búcsúzik a tél: 11 és 17 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők délután.

Kedden a sokfelé viharossá fokozódó északnyugati szél hatására szakadozik a felhőzet, de még így is borongós idő lesz. Szórványosan lehetnek záporok, a hegyekben hózáporok. Délnyugaton még tartós eső is lehet. 5 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szerdán napközben egyre többfelé megnövekszik a felhőzet. Eleinte csak elszórtan, majd estétől egyre több helyen fordul elő eső, záporeső. Reggel 0, délután 9 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön és pénteken borús időre van kilátás, mindkét napon többfelé valószínű eső, főleg a hegyekben havas eső is. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, néhol viharos.