Most éppen fát mentenek a Ligetben

-

A Városliget beépítése miatt sokat támadott állami beruházó cég most videót készített egy életveszélyes állapotú fa megmentéséről.


Több mint 170 idős fa ápolását tervezi az idén a Városliget Zrt. az erre a célra elkülönített, tízmilliós keret terhére. A program első alanya az a híres, 90-100 éves nyugati ostorfa (Celtis occidentalis), mely az Olof Palme Ház sétány felőli oldalán, a lépcsősor előtt helyezkedik el, és a Főkert Zrt. szakértői véleménye szerint meglehetősen leromlott, balesetveszélyes az állapota.

A Városliget Zrt. műszaki igazgatója, Sághi Attila elmondta, hogy a városligetben 600-650 fa van, amely segítségre szorul, ennek nagyjából a negyedét tudják idén meggyógyítani. Számításaik szerint a városligeti múzeumi negyed kiépítésével nem csökken, hanem nő a zöldterület, mintegy 5 százalékkal a Városligetben.


A Liget projekt kommunikációs feladataira nettó 390 millió forintos keretszerződést kötött a Városliget Zrt a Network 360 Reklámügynökség Kft.-vel és az Affiliate Network Kft-vel. Mindkét vállalkozás Csetényi Csaba tulajdonában van, akit a sajtó Rogán Antal miniszter szomszédjaként szokott említeni.