Most az eszükkel tűntek ki a magyarok

-

Negyedik helyezést ért el a magyar válogatott a rejtvényfejtő-világbajnokságon. Csak a németek, a japánok és az amerikaiak bizonyultak jobbnak.


Szófiában rendezték meg a 24. rejtvényfejtő-világbajnokságon, ahol négy kontinens 31 országból 180 versenyző indult. Szombaton késő este ért véget a verseny, ahol a magyar válogatott a negyedik helyet szerezte meg.

Az egyéni versenyben Horváth Zoltán a 8., Madarassy Pál a 11., Gyimesi Zoltán a 25., míg Antal Tamás az 52. helyen végzett. A négyfős csapatok versenyében a magyar csapat 2012 után ismét a negyedik helyezést érte el a német, a japán és az Amerikai Egyesült Államok csapata mögött – sorolta az eredményeket István György, a versenyt szervező nemzetközi rejtvényegyesület, a World Puzzle Federation elnökségi tagja.

A háromnapos versenyen, a sudokuhoz hasonlóan, nyelv- és kultúrasemleges feladványokat kellett megfejteniük a versenyzőknek. A következő évi versenyre jövő tavasszal rendezi meg a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete a többkörös válogatóversenyeit, amelyen eldől, hogy jövőre ki képviselheti majd Magyarországot a Szlovákiában rendezendő jubileumi, 25. rejtvényfejtő-világbajnokságon.