Morvai szakértője lesz Gaudi-Nagy Tamás

Forrás: MTI / Koszticsák Szilárd

-

A HVG.hu szerint EP-képviselő kívánt lenni Gaudi-Nagy Tamás, de a pártban parlamenti képviselőnek szánták volna. Végül egyik sem lett, ám úgy néz ki, Morvai szakértőjeként mégis kiutazhat Brüsszelbe.


A Jobbik EP-listavezetőjének, Morvai Krisztinának a szakértője lehet Gaudi-Nagy Tamás Brüsszelben – írja a Népszabadság. A HVG.hu feleleveníti: Gaudi EP-képviselő kívánt lenni, a Jobbik viszont parlamenti politikusnak szánta. Végül egyik sem lett belőle. A lapnak nyilatkozó jobbikosok szerint ezután szabadult el Gaudi-Nagy, amely ahhoz vezetett, hogy a vele tüntetők egyike leköpte Pásztor István vajdasági politikust (ezt elítélte Áder János köztársasági elnök is). A Jobbik három nappal ezelőtt jelentette be, hogy elváltak útjai Gaudi-Nagy Tamáséitól. Morvai Krisztináéi viszont nem. Amikor a héten újságírók megkérdezték tőle, miképp vélekedik Gaudi-Nagy kijelentéséről, hogy

„Pásztor István örüljön, hogy ennyivel megúszta, mert a hazaárulók a lámpavason szoktak lógni”,
az EP-listavezető közölte: Gaudi-Nagy történelmi távlatba helyezte az ügyet és általánosságban beszélt. Morvay – a Jobbikkal ellentétben – nem is határolódott el, és arra hivatkozva, hogy ő nem párttag, kijelentette:
„miért határolódnék el harcostársamtól és legjobb barátomtól?”.