Moniz Bajner edzője lehet, Miriuta Bukarestbe tart?

Fotó: Bongarts/Getty Images / Micha Will

-

Ricardo Monizzal tárgyal az angol harmadosztályú Notts County, míg a Győri ETO FC vezetőedzőjét a Dinamo Bukaresttel boronálták össze.


Az angol harmadosztályban szereplő, kiesés elől menekülő Notts County a Ferencváros korábbi holland vezetőedzőjével, Ricardo Monizzal tárgyal – írja az NSO angol lapértesülésekre hivatkozva. A csapatban játszik a netes trollok kedvence, Bajner Bálint is, aki a hétvégi, 2-2-re végződött, Scunthorpe elleni bajnokin megszerezte második gólját. A Notts sorozatban öt bajnokin nem volt képes nyerni, a csapat bukdácsolása Shaun Derry vezetőedző kirúgásához vezethet. Moniz szerződtetését akár már hétfőn bejelentheti a nottinghami klub.


A Győri ETO FC-hez a csődbe ment CFR Clujtól érkezett télen Vasile Miriuta, a román származású, korábbi magyar válogatott labdarúgóból lett edző. Győrben hasonlókat él át, mint Kolozsváron: a Quaestor-csoport egyik cégének csődje miatt pénzügyi gondokba került ETO-t sorra hagyják el az általa odahívott szakemberek. Az NSO román sajtóinformációkra hivatkozva azt írja: a Dinamo Bukarest nyújthat segítő kezet Miriutának. A román klubtól el akarják küldeni Flavius Stoican vezetőedzőt, aki két hete irányítja a csapatot, de hétvégén 6-0-s vereséget szenvedett edzőmeccsen a Debreceni VSC-től. Az információt Miriuta nem erősítette meg, csupán elmondta: szerződés köti a Győrhöz. Azt viszont elismerte, hogy az ETO-hoz szerződését megelőzően a Dinamo is kereste.