Mongol rappert vert meg egy orosz diplomata

-

Brutálisan megvert egy orosz diplomata egy mongol rappert, aki az Ázsiában hagyományos jelképnek számító szvasztikával, azaz horogkereszttel lépett fel egy koncerten – közölte az énekes ügyvédje és a rendőrség.


Amarmandah Szuhbaatar, művésznevén Amraa, a Har Szarnai (Fekete Rózsa) együttes fronténekese november végén lépett fel Ulánbátorban hagyományos mongol viseletben, amelyre egy szvasztikát – hagyományos vallási jelképet – hímeztek. Ezután támadt rá az orosz diplomata – mondta el az áldozat ügyvédje és az apja.

A rapper, egy mongóliai tehetségkutató műsor volt résztvevője tíz napon át kómában volt a támadás után – mondta Szevzsidiin Szuhbaatar, az énekes apja.

A szvasztika eredetileg a hindu vallás által használt jelkép, amelyet a náci Németország a sarkára állítva saját szimbólumává tett. Gyakran megtalálható Ázsiában buddhista templomok homlokzatán, főként Kínában és Mongóliában.

Amraa, aki gyakran énekel a mongol történelemről és kultúráról, szívesen visel horogkeresztet a színpadon. Ezt a jelképet azonban a szélsőjobboldali mongol szervezetek is előszeretettel használják.