Molnár üzent baloldali partnereiknek: ne simliskedjenek

Fotó: MTI / Komka Péter

-

AZ MSZP elnöke szerint pártjának azt kell csinálnia, amiben a legjobb. Nem egyértelmű, mire gondolt.


Az MSZP meg akar és meg is fog állapodni politikai partnereivel a jövő évi parlamenti választásra – mondta Molnár Gyula. Az MSZP elnöke szerint mire az "ünnepi díszek felkerülnek a fára", elő is készítik a megállapodást. Molnár az addigi időszakra azt üzente név szerint nem említett partnereiknek, hogy "ne simliskedjenek, ne ügyeskedjenek", és ne használják ki, hogy pártja ennyire nyitott a megállapodásra.

A győzelemhez nem elég a "meglévők intelligens újraosztása", az együttműködés akkor ér valamit, ha képesek megállapodni közös jelöltekben és egy közös kihívóban – mondta a miniszterelnök-jelölt nélkül maradt szocialisták elnöke.

A feladat új szavazók szerzése, egyértelmű többség megszerzése – mondta Molnár, aki Orbán Viktor kijelentésére is reagált. Az MSZP elnöke szerint nem ellenzék-, hanem kormányváltásra készülnek. Ebben a feladatban számítanak az MSZP nőtagozatának segítségére is. "Csináljuk azt, amiben a legjobbak vagyunk!" – mondta Molnár, aki szerint pártja akkor is képes elérni a céljait, ha már mindenki azt hiszi, elfogyott körülöttük a levegő. "Nélkülünk nincs kormányváltás!" – mondta az MSZP elnöke.