Molnár találkozott Botkával és meghátrált

Fotó: MTI / Rosta Tibor / MTI / Rosta Tibor

-

A nemzetbiztonsági bizottság elnöke csak szakpolitikai kérdésekkel akar foglalkozni a továbbiakban, Botka pedig lezártnak tekinti az ügyet.


Molnár Zsolt "teljes mellszélességgel" támogatja a szocialisták szövetségi politikáját – erről állapodott meg a párt országos elnökségének tagja és Botka László szegedi polgármester, az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Molnár és Botka Szegeden találkoztak.

Botka szerint Molnár – az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke – azt mondta, hogy ezután csak biztonságpolitikai szakkérdésekkel kíván foglalkozni. Botka a megbeszélés után azt mondta, az ügyet lezártnak tekinti.

Botka és Molnár konfliktusa azután robbant ki, hogy a miniszterelnök-jelölt a 168 órának azt mondta: nem tűri pártjában az árulást és a kollaborációt a Fidesszel. Botka az MSZP álláspontjával ellentétesnek minősítette Molnár nyilatkozatát a párt szövetségi politikájáról. Molnár abszurdnak nevezte Botka nyilatkozatát.

Az MSZP szövetségi politikáját a párt májusi kongresszusán fogadták el egy határozatban. A határozat szerint a 2010-es választási vereség felelősei – azaz Gyurcsány Ferenc – nem lehetnek rajta az MSZP-s listán.

Molnár a tárgyalás után azt mondta: konstruktív, kompromisszumra kész megbeszélésen vannak túl, ahol sem árulás, sem kollaboráció nem került szóba, ahogy senki kizárása vagy listáról lehúzása sem – írja a hvg.hu. Szerinte a beszélgetés légköre sem ilyen volt.

"A NER és Orbán leváltása van fókuszban" – mondta Molnár, aki megerősítette, Botkát támogatja miniszterelnök-jelöltként, és tartja magát a kongresszuson elfogadott irányhoz, nyilvánosan nem kérdőjelezi meg. "A párttagság békét akar." Azt ígérte, a vitás kérdéseket párton belül beszéli meg, azt reméli, más is tartja magát ehhez.