Molnár Csaba: „Fasza kis csaj Gyurcsány lánya”

Fotó: MTI/MTVA / Marjai János / MTI/MTVA / Marjai János

-

Gyurcsány elgondolkodna lemondásán egy rossz EP-választási eredmény után, ám szerinte nélküle is létezne a DK. A párt vezetői élő chatbeszélgetésben válaszoltak a kérdésekre. Az adás néha elment, és a Magyarországon még kissé szokatlan kommunikációs eszköz használata is gondot okozott. Trollkodásban ezúttal sem volt hiány: az egyik néző például azt szerette volna megtudni, hogy a DK vezetői kire szavaztak a Való Világ legutóbbi szériájának döntőjében. Szóba került Gyurcsány Ferenc lánya is, aki Molnár Csaba szerint „fasza kis csaj”.


Gyurcsány Ferenccel indult a chat, de a kétórás beszélgetés alatt hagyta érvényesülni a többieket is, a DK EP-listájának vezetőit. A pártelnök egy kérdésre azt válaszolta, elgondolkodna politikai jövőjén, ha az EP-választáson egyetlen képviselői helyet sem szereznének. (Egy háttérbeszélgetésen ennél egyértelműbben fogalmazott kérdésünkre: ha nem jut be még Molnár Csaba sem, felajánlja lemondását.) A DK elnöke 8 százalék körüli eredményre és egy-két mandátumra számít. A választás azért is fontos, mert most lehet majd látni először a DK valódi támogatottságát.

- -

Niedermüller Péter alelnök nem ért egyet Gyurcsánnyal: szerinte az elnök nélkül nincs DK. Gyurcsány szerint viszont igenis lenne párt, csak gyengébb.

„Isten óvjon minket attól, hogy Orbán Viktor köztársasági elnök legyen” – mondta egy másik kérdésre.

Molnár Csabát, a DK ügyvezető alelnökét és egyben valódi EP-listavezetőjét Orbán Viktor reggeli fél mondatára reagáltatták (miszerint a halálbüntetésnek igenis van visszatartó ereje, ugyanakkor az Európai Unió tiltja a halálbüntetést, „pedig ez is megérne egy misét”), kevés sikerrel. Molnár Csaba ugyanis a halálbüntetés helyett a tényleges életfogytiglani szabadságvesztésről szóló strasbourgi döntésről beszélt. (A Emberi Jogok Európai Bírósága elmarasztalta Magyarországot a szabályozás miatt, amely „az embertelen, megalázó büntetés tilalmába ütközik”. Nem kell megszüntetni a tényleges életfogytiglant, de néha meg kell vizsgálni, indokolt-e az ítélet fenntartása. A miniszterelnök az elmarasztalást felháborítónak tartja, szerinte Brüsszelben és Strasbourgban „a bűnt elkövető emberek jogait az ártatlan emberek jogai és az áldozatok jogai elé helyezik”.)

Molnár Csaba azt mondta, a Fidesz szándékosan vagy tudatlanságból félretájékoztatja a közvéleményt ebben a kérdésben. Molnár Csaba szerint ráadásul nem az EU engedett szabadon egy elítélt gyilkost, hanem Orbán Viktor, amikor a „baltást” átengedte az azerieknek.

Később választ kaptunk a halálbüntetésre is: magától Gyurcsány Ferenctől. Kiderült, ő nem halálbüntetés-párti, azt mondta, „minden embernek joga van az élethez”.


Ki a fasza csaj?

A volt kormányfő lánya az ask.fm nevű nyilvános levelezőfalon (http://ask.fm/gyurcsanyanna) szokott válaszolni a nagyrészt az apjának szóló és többségében nem túl irodalmi kérdésekre. Erről Gyurcsány Ferencet és Molnár Csabát is kérdezték, Gyurcsány nem válaszolt erre. Molnár Csaba viszont igen: Anna „egy fasza kis csaj". Szokta is nézni, amiket válaszolgat. Íme néhány idézet Gyurcsány Anna nyilvános ask.fm-es levelezőfaláról: Kérdés: „Rossz lehet nektek, hogy a ti szomszédotokba nem épült stadion:( :'(” Válasz: „Sírok is miatta sokat.” Kérdés: „Milyen érzés egy nemzetáruló és hazaáruló fasiszta lányának lenni?” Válasz: „Milyen érzés primitív, neveletlen tuskónak lenni?” Kérdés:  „Ha csatolsz a combjaidról egy képet, én csatolok majd az agyamról. Mit szólsz hozzá?” Válasz: „Számodra lehetetlen kihívás lenne, mert nincs olyanod.” És így tovább a végtelenségig.