Möller tényleg boldog a magyar válogatott másodedzőjeként

Forrás: bild.de

-

A játékosként világbajnok német focista a Bildnek nyilatkozva adott számot mostani munkájáról.


„Fantasztikus lesz még egy Európa-bajnokságon szerepelni, ezúttal másodedzőként – nyilatkozta a Bild című napilapnak a 48 éves Andreas Möller. – Többet is kihozhattam volna a korábbi megbízatásaimból, de nem vagyok az a típus, aki folyton önmagát reklámozza, nem hívogattam senkit és nem ajánlgattam magam.”


A játékosként világ- és Európa-bajnok, Bajnokok Ligája-győztes Möller kifejtette, nincsenek karrier-álmai, és jól érzi magát mostani feladatkörében. Amikor éppen nem Magyarországon van, akkor Bad Homburg-i otthonából tartja szemmel a Németországban légióskodó magyarokat, így Szalai Ádámot (Hannover 96), Kleinheisler Lászlót (Werder Bremen), és Huszti Szabolcsot (Hannover) is, aki ugyan lemondta a válogatottságot.

A 85-szörös válogatott Möller 2004-es visszavonulása után a Viktoria Aschaffenburg edzője, majd a Kickers Offenbach menedzsere volt, mielőtt októberben elszegődött Bernd Storck szövetségi kapitány segítőjének.

A magyar válogatott idén 44 év után szerepel ismét Eb-n: sorrendben Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) találkozik a franciaországi torna F csoportjában.