Möller megszólalt, de még nem tudjuk, miért ő a magyar foci megváltója

-

Megérkezett Magyarországra a válogatott új másodedzője, Andreas Möller, a Borussia Dortmund egykori világklasszis labdarúgója, aki a következő napokban minden erejével Bernd Storck munkáját segíti a sikeres felkészülés érdekében – olvasható a Magyar Labdarúgó-szövetség honlapján.


„Bernd Storck felhívott, és azonnal megértettem, számára egyetlenegy dolog fontos ebben a pillanatban, hogy a magyar csapat sikeres legyen a Norvégia elleni pótselejtezőkön. Minden gondolatát ez köti le, kizárólag ezért dolgozik.


Azt mondta, szüksége van valakire maga mellett, aki folyamatosan, nap mint nap segíteni tudja a gyakorlati munkában őt

– mesélt a Magyarországra szerződése részleteiről a korábbi vb- és BL-győztes Möller. – Miután a Dortmundban közösen eltöltött időszak óta, amely során német kupát is nyertünk, jó kapcsolatban vagyunk, úgy éreztem, valóban a segítségére lehetek, ezért nem haboztam, azonnal elfogadtam az MLSZ felkérését.”


Megérkezett a megváltó?


Bernd Storck korábban hangsúlyozta, Andreas Möller személyisége sokat jelenthet a magyar válogatott játékosainak a hátralévő rövid időszakban. – Szeretném, ha mindenki számára egyértelmű lenne, mindent el fogunk követni a csapat sikere érdekében. Kiváló játékostársam érkezése is azt jelzi, csak az számít, hogy minden lehetséges tudást, tapasztalatot magunk mellé állítsunk. Az, hogy bekapcsolódik a napi munkába, és segít nekem, pluszt jelent mindenki számára” – mondta a szövetségi kapitány.


„Kétségtelen, hogy karrierem során sok mindenen mentem keresztül – folytatta Andreas Möller. – Sok sikeres pillanatnak is részese lehettem, emellett pro-licenccel rendelkezem edzőként. Most kétszáz százalékkal fogok azon dolgozni Bernd Storck mellett másodedzőként, hogy átadjam mindazt a pozitív tapasztalatot, önbizalmat, amely ebben a helyzetben a játékosok segítségére lehet.”


Möller játékosként sok tapasztalatot gyűjtött


Andreas Möller, aki játékos-pályafutása 2005-ös lezárása után dolgozott hazájában edzőként, majd sportigazgatóként is, sosem távolodott el a labdarúgástól.


Nagy edzőkkel dolgozhattam együtt, mint Giovanni Trapattoni, Ottmar Hitzfeld, Berti Vogts, Franz Beckenbauer vagy éppen Nevio Scala.

Valamit mindenkitől hoztam magammal, amit most korábbi játékostársam vezetése mellett szeretnék átadni e fontos párharc előtt.” Möller elárulta, mivel televíziós szakkommentátorként tevékenykedett hazájában, gyakorlatilag az összes európai válogatottal kapcsolatban naprakész, így a magyar keret játékosait is ismeri.


KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!