Mókás okból kaptak Simicskáék újabb pofont a hatóságoktól

Fotó: MTI / Mohai Balázs

-

Mire a Gazdasági Versenyhivatal dönthetett volna a TV2 körüli cégek összefonódásáról, addigra Andy Vajnáék elvitték előlük a TV2-t.


A Gazdasági Versenyhivatal egyszerűen csak megszüntette azt az eljárást, amelyet a Megapolis Zrt., vagyis Simicska Lajos üzlettárásnak, Fonyó Károlynak a cége még ősszel kezdeményezett, mert azóta a cégbíróság törölte azt a céget, amellyel Fonyóék összefonódtak volna.

A Megapolis a Metropol napilap kiadója, ezért a versenyhivatal hozzájárulása kellett volna, hogy nem jut-e túlzott erőfölényhez, ha a tulajdonos szerez befolyást a TV2 csatorna felett. Miután azonban a cégbíróság előbb jegyezte be a miniszteri biztos Andy Vajna cégvásárlását, mint hogy a versenyhivatali eljárás lezárult volna, és egyúttal törölték a cégjegyzékből azt a társaságot, a TV2 Media Group Holdings Kft.-t, amellyel Simicskáék összeolvadtak volna, ezért a GVH most nyugodt lélekkel közölte:


nincs két olyan vállalkozáscsoport, amelynek nettó árbevétele meghaladná az 500 millió forintot. A kérelmezett összefonódáshoz ezért nem szükséges a GVH engedélye, így a GVH megszüntette az eljárást.