Mobiltelefonjáért vert agyon négy rabló egy idős férfit

-

Az eset még 2011-ben történt, az elkövetőket tavaly októberben fogták el. Az ügyészség most emelt vádat ellenük.


A négy férfi egyike ismerte a 85 éves sértettet, aki egyedül élt Tápióbicskén, és a nyugdíját házi italkiméréssel egészítette ki. Úgy tudták, hogy az idős ember gyakran nagyobb összegű készpénzt tart a házában, ezért akarták kirabolni.

2011 júniusában a vádlottak késő este, sötét ruhában, fejükön fekete maszkkal, kezükben ácskalapáccsal és viperával betörtek a kiszemelt házba. A szobában alvó házigazdát lerántották a földre, megöléssel fenyegették és pénzt követeltek tőle – ismertette a vádiratban foglaltakat a Pest Megyei Főügyészség szóvivője.

Mivel nem kaptak pénzt, ketten viperával ütlegelni kezdték a férfit, majd átkutatták a lakást, ahonnan egy húszezer forint értékű mobiltelefont vittek magukkal. A vérző férfit sorsára hagyták. Az idős ember később fel tudott kelni, és segítséget kért, de a kórházban az elszenvedett sérülések miatt pár nap múlva meghalt.

A vádlottak 2014 októberében kerültek rendőrkézre, ellenük nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés, illetve csoportosan elkövetett rablás miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség – közölte a szóvivő.