MLSZ: Szó sincs 80 milliós Eb-prémiumról

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

A VS.hu megkeresésére a szövetség cáfolta a Sport Pluszban az Eb-részvételért járó prémiumokról megjelent összegeket, melyek az MLSZ szerint „köszönő viszonyban sincsenek a valósággal”.


A Sport Plusz csütörtöki számában megjelent cikk szerint a magyar válogatott tagjai közül többen is óriási prémiumot kaptak, miután a csapat kiharcolta a részvételt a jövő évi franciaországi Európa-bajnokságon. A hetilap azt állítja, hogy a legmagasabb összeggel, 80 millióval Dzsudzsák Balázst jutalmazták, de Kádár Tamás, Király Gábor, Fiola Attila, Juhász Roland és Gera Zoltán is legalább 70 milliót kapott.


A pótselejtezős siker után megtartott sajtótájékoztatón Csányi Sándor, az MLSZ elnöke viszont azt mondta, hogy a legmagasabb prémium összege mintegy 40 millió forint (amit egyébként az UEFA-tól kapott pénzből fizetnek ki, összesen 1,2 milliárdot szétosztva a selejtezőben részt vett 75 játékos és a stábtagok között).

Rákérdeztünk a szövetségnél a különbség okaira, amire azt a választ kaptuk, hogy a Sport Pluszban megjelent számok „köszönő viszonyban sincsenek a valósággal”, és továbbra is a Csányi Sándor által mondottak összegek az érvényesek.