Mivel tölthette idejét Simicska Lajos Dubajban?

-

A Mandiner egyik olvasója Simicska Lajost a dubaji reptéren fényképezte le hétfőn hajnalban. Az üzletember tehát külföldön tartózkodott, miközben a főváros sorra döntötte le a Mahir Cityposter reklámhengereit.


Simicska Lajos magyarországi idő szerint hétfőn hajnalban minden bizonnyal Dubajban tartózkodott, a lap olvasója az Egyesült Arab Emírségek népszerű téli nyaralóhelyének repülőterén fényképezte le a szemmel láthatóan lebarnult nagyvállalkozót. Simicska vélhetően hazafelé indult, az Emirates légitársaság EK111-es járata hétfőn, pár perccel dél előtt landolt Budapesten.


Hogy az üzletember mi járatban volt Dubajban, azt egyelőre nem derítette ki a lap. Az viszont pár nappal korábban már kiderült, hogy ugyancsak Dubajban járt Habony Árpád is, aki ott töltötte a szilvesztert. Furcsa egybeesés, hogy a Borsonline információi szerint Vajna Tímea sem hagyta ki január elején a Perzsa-öböl metropoliszát, és Dubajban pótszilveszterezett.


A nagyvállalkozó külföldi tartózkodása alatt a főváros a közterületen található reklámhengereinek elbontását folytatta, amelyek közül a Mahir Cityposter néhányat ugyan visszaállított, de ezzel csak a főváros bekeményítését váltotta ki. Vasárnap Kocsis Máté azt nyilatkozta, hogy a Fővárosi Önkormányzat a rendőrség segítségét kéri a Mahir hirdetőoszlopainak elbontásával kapcsolatban, mivel a cég akadályozza a bontási munkákat. Hozzátette azt is, hogy Az őrző-védő cég, amelyik akadályozza a reklámhengerek elszállítását, elveszítheti a tevékenységére vonatkozó engedélyét.