Miután összetörte a rendőrautót, megpróbálta elütni a rendőröket

-

Egy fiatalembert próbáltak igazoltatni a rendőrök Türjén, vasárnap. Nem volt jogosítványa, ittasan vezetett, az autón pedig nem a saját rendszáma volt.


A rendőrök vasárnap délután Türjén, a Vásártér utcában engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt akarták igazoltatni a helyi 20 éves fiatalembert, aki ittas állapotban vezetett egy más gépkocsira kiadott német rendszámos Volkswagen Passatot.

Leintették, megálltak mögötte a rendőrautóval, de a fiatalember hátramenetbe kapcsolt, és nagy
sebességgel nekik tolatott. A gépkocsiban félmilliós kár keletkezett.

Ezután a rendőrök elől Türje-Batyk-Zalabér útvonalon menekült, akik követték, de a szolgálati jármű sérülése miatt az üldözéssel Zalabéren kénytelenek voltak felhagyni.

Rövid idő múlva észrevették, hogy az autó visszafelé jön, de hiába próbálták megállítani, az mintegy 130 km/h-s sebességgel száguldott tovább, a rendőrök pedig, hogy életüket mentsék, félreugrottak a füves útpadkára.

A fiatalember többször volt már büntetve, jelenleg végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll, vezetői engedéllyel nem rendelkezik, vele szemben közúti közlekedéssel kapcsolatos szabálysértések miatt többször lefolytattak már szabálysértési eljárás - közölte a zalaegerszegi ügyészség, amely indítványozta az előzetes letartóztatás elrendelését.